Republicii 198
Pitesti, Arges
Ion Ionescu de la Brad 65
Sector 1, Bucuresti
0700 000 000
office@azot.ro

Best & new practices

Abordarea tradițională s-a dovedit ineficientă. 

Achiziția de echipamente și/sau piese de schimb după criteriul „cel mai mic preț” poate avea consecințe necalculate.

Prețul redus la achiziția inițială poate fi depășit de costurile determinate de lipsa de performanță în proces, la fel cum sunt și situații în care achiziția mai ieftină asigură și fiabiliate sporită. Dacă standardizarea este benefică pentru proces întotdeauna, mentalitatea de tipul „sau echivalent” nu este niciodată, pentru că nu valorifică contextul. 

Fiabilitatea echipamentelor este un avantaj competitiv și o valoare recunoscută de cei care le folosesc pentru a fi perfomanți în piață cu propriile lor produse. Multe companii o declară ca fiind parte din misiunea lor, însă pentru unii rămâne o declarație de public relations.
Progresul tehnologic și vremurile în schimbare nu mai oferă timp, însă. Efficient Plant face o analiză detaliată.

“Dacă merge, de ce să umblăm?”

Este un fel de mantră, deja, în abordarea echipamentelor, indiferent de natura lor: hidraulice, pneumatice, electrice, etc. Înlocuire de filtre, verificare mostre și nivel de ulei sunt, de cele mai multe ori, singurele teste efectuate la echipamentele hidraulice.

Există, însă, câteva proceduri care pot fi efectuate regulat și care vă asigură o funcționare sigură și eficientă.
Dintre cele 12 teste inventariate de Machinery Lubrication: analiză ulei din rezervoare, curățare și filtrare ulei din sistem, testare pompe și acumulatori, inspecție furtunuri (lungime și conectori) și verificare funcționare valve – toate testele, pe larg, aici.

no-image
Tendințe

#1. Denumirile și conceptele sofisticate fac ca implementarea noilor tehnologii să fie dificilă sau chiar blocată. IoT și IIoT sunt termeni folosiți în jargonul ingineresc de ani de zile, deja. Când vine vorba de implementare termenii nu ajută. Chiar din contră, iar problema este de multe ori culturală, nu tehnologică.

Explicați concret ce face tehnologia, demonstrați care sunt rezultatele practice obținute prin implementare și setați cadrul pentru a defini așteptările –  sunt cele trei recomandări Smart Industry pentru ca proiectele Industrial Internet of Things să lucreze în favoarea voastră.

#2. Percepțiile legate de joburile din industriile producătoare – mediu tradițional, depășit tehnologic, învechit – sunt de multe ori o barieră pentru tineri, dar nu numai. “Influential Women in Manufacturing” își propune să aprecieze implicarea și contribuția femeilor care au cariere în engineering (piața SUA). 
Ediția 2019 include reprezentante C-suite executives, fondatoare de companii și femei ingineri cu atribuții în zona diferite de management – o inițiativă Putman Media.

#3. Simulatoarele au fost multă vreme apanajul industriilor ce dispuneau de resurse. Tehnologiile inovatoare sunt accesibile astăzi pe scară largă și nu sunt utilizate doar în activitățile operaționale, pentru eficiență și productivitate.
Cum sunt folosite Augmented Reality și Virtual Reality în trainingul angajaților din engineering? Explicații în exemplele adunate de Plant Services.

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi publicată nicăieri

Copyright © 2024