Republicii 198
Pitesti, Arges
Ion Ionescu de la Brad 65
Sector 1, Bucuresti
0700 000 000
office@azot.ro

Ai încredere, dar verifică!

#1.

Energia este componenta cea mai costisitoare din structura costurilor asociate cu aerul comprimat. Pe măsură ce echipamentele funcționează în producție, costurile energetice ajung să fie de câteva ori mai mari decât costul inițial de achiziție.  

Este motivul pentru care Compressed Air & Gas Institute – CAGI – verifică regulat datele tehnice declarate de producători.
Parametri echipamentelor sunt verificați prin teste independente de performanță. Participarea este voluntară din partea companiilor, iar ultimele rapoarte au fost publicate în luna mai 2019:

#2. 

Acum, în alegerea unui compresor clienții trebuie să facă calcule pentru a evalua performanța energetică a echipamentului, pentru că parametri și datele tehnice aferente sunt definite în funcție de presiunea de lucru.

Scopul noului indicator este să faciliteze alegerea unui compresor prin compararea eficienței energetice între diferite modele și astfel decizia să fie una informată (se va considera eficiența izentropică).

Declarația aparține US Department of Energy (DOE) privind introducerea unui indicator de evaluare unitară a eficienței energetice pentru compresoare.
Protecția consumatorilor și a mediului sunt subiecte din ce în ce mai prezente și în această industrie.
Standardul este încă în discuție, dar mai multe state din SUA au implementat deja această directivă. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi publicată nicăieri

Copyright © 2024