Republicii 198
Pitesti, Arges
Ion Ionescu de la Brad 65
Sector 1, Bucuresti
0700 000 000
office@azot.ro

Siguranța – mereu în actualitate

Ce s-ar putea întâmpla rău? Este beneficiul obținut pe măsura riscului asumat?

Sunt întrebări pe care ar trebui să le abordăm înainte de orice activitate inginerească, fie că implică lucru cu substanțe periculoase, utilizare de echipamente cu risc de accidentare, etc.  

#1. Oboseala, deshidratarea, ridicarea de obiecte prin mișcări nepotrivite sunt cauze frecvente de accidentare la locul de muncă. Opt dintre cele mai comune sunt sintetizate de Reliable Plant aici.

#2. Pulberile inflamabile sunt un risc adesea neevaluat la adevărata capacitate de dezastru. Daunele produse pot fi umane și materiale, dar și probleme de sănătate cauzate în timp celor expuși într-un astfel de mediu.

Reconstituirea accidentelor este o resursă utilă de a învăța din greșeli: la ce să fim atenți în proces și cum putem evita în viitor astfel de situații.

Acumularea de zăhăr sub formă de pulbere a declanșat explozie & incendiu, victime și daune semnificative la un o companie ce prelucra și ambala zahăr în SUA. Factorii care au favorizat accidentul sunt detaliați în investigația US Chemical Safety Board, video 9 minute și raport pdf.

#3. Napo – safety with a smile 🙂 este o inițiativă European Agency for Safety and Health at Work.
Este o serie de filme animate, care atrag atenția cu umor asupra riscurilor cu care ne confruntăm în diverse medii de lucru.

Napo, personajul principal, este un lucrător tipic, invincibil, spre deosebire de oamenii din viața reală.
Napo in…dust at work ne prezintă câteva tipuri de pulberi și riscurile asociate cu ele. Mai multe, pe canalul YouTube dedicat.  

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi publicată nicăieri

Copyright © 2024