Republicii 198
Pitesti, Arges
Ion Ionescu de la Brad 65
Sector 1, Bucuresti
0700 000 000
office@azot.ro

Press & Go

Industria alimentară se confruntă constant cu două nevoi majore: diferențierea la raft și producția în condiții de siguranță, conforme cu cerințele tot mai crescute.

Ambele tendințe au un impact major în procesul de producție și procesare a alimentelor, însă odată ieșite din fabrică, produsele alimentare se confruntă și cu alte provocări. Diferențierea la raft nu înseamnă doar design atractiv la ambalaj, ci și condiții de ambalare care să prevină degradarea.

Calitatea produsului final este cel mai important aspect al producției de alimente. Clienții se așteaptă la prospețime și la un gust consistent de fiecare dată când deschid un pachet nou. Dezvoltarea bacteriilor în ambalajul final reduce durata de depozitare și, în cele din urmă, duce la un client nemulțumit.

Ambalarea cu azot rezolvă aceste probleme și oferă o experiență mai bună clienților. Mai mult, utilizarea unui generator de azot la fața locului nu numai că îmbunătățește eficiența operațională, dar reduce și costurile generale – o combinație rară.

Dezvoltare

Tip Top Food Industry este prezent pe piața românească din 1993. După renumele construit în domeniul cofetăriei și patiseriei, odată cu extinderea fabricii din 2008, compania și-a consolidat oferta și prin producția de produse congelate și semipreparate.

Extinderea capacității de producție și a ariei de distribuție au fost susținute și cu ajutorul utilajelor moderne de producție, cum este generatorul de azot NitroFil®. Utilizat inițial la ambalarea sandwich-urilor, ulterior a fost integrat și în procesul de ambalare al altor tipuri de produse, pentru o capacitate de producție de cinci ori mai mare.

Calitate susținută

Scopul final al ambalării în atmosferă protectoare este de a preveni sau încetini mecanismele de deteriorare a alimentelor care modifică aspectul, mirosul, gustul, durata de depozitare și siguranța produsului.

În vederea obținerii acestor obiective, înainte de a părăsi fabrica, produsele ambalate sunt testate, iar analizorul de gaz este elementul esențial în controlul calității, control ce poate fi realizat fie ca analiză continuă a gazelor direct în timpul procesului de ambalare, fie în aval de procesul de ambalare, prin intermediul analizei de probe.

Rolul analizorului de gaz?

Examinează probe și mostre de produse finite pentru a verifica și monitoriza compoziția amestecului de gaze din ambalaj, iar compania Tip Top Food Industry a optat pentru un analizor de gaze pentru atmosferă modificată în ambalaje alimentare, instalat în secția de producție.  

Proiectat și construit la aceleași standarde de calitate ca generatorul de azot NitroFil®, dispozitivul măsoară nivelul rezidual de oxigen din ambalaje și asigură un control eficient al calității pentru game variate de produse ambalate în fabrica TIP TOP.

Caracteristici analizor gaze
Press & Go
Prelevare automată cu ajutorul pompei interne
Cloud
Stochează automat rezultatele în format digital și emite raport instant cu rezultatul testului, prin conexiune la internet
Fiabilitate
Stabilitate în măsurători indiferent de condițiile ambientale & Echilibrare probă gaz înainte de măsurare

Siguranța alimentară = prioritate zero!

Foto credit Unsplash.com, TipTop.ro.

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi publicată nicăieri

Copyright © 2024