Republicii 198
Pitesti, Arges
Ion Ionescu de la Brad 65
Sector 1, Bucuresti
0700 000 000
office@azot.ro

Inertizare rezervoare GPL

Energie

Gazele naturale sunt cel mai popular combustibil utilizat in intreaga lume, iar distributia lor este realizata prin retele de conducte.
Totusi, daca locuiesti intr-o zona mai izolata sau ai nevoie de gaze in mijlocul oceanului, accesul la o astfel de retea este imposibil.

GPL-ul sau gazul petrolier lichefiat a fost produs in 1910 de catre Dr. chimist Walter Snelling, iar din 1912 a inceput comercializarea sa. Este un amestec de substante inflamabile: propan si butan, doua tipuri de hidrocarburi (combinatii diferite de atomi de hidrogen si carbon).

GPL-ul se foloseste comprimat sub presiune, stocat in rezervoare sau butelii, in functie de utilizare. Este consumat ca si sursa de energie domestica, in zone ce nu pot accesa retelele de gaze naturale, dar si in multe aplicatii industriale.
De asemenea, gazul lichefiat este utilizat pe scara larga si in industria auto, datorita pretului (mult mai mic decat orice alt carburant). In plus, GPL- ul este considerat o sursa de energie curata si sigura, avand atat cifra octanica, cat si puterea de tractiune mare.

Solutie

Terminalul GPL din Mangalia, operat de catre Callatis Gas, a fost construit pentru a deservi necesarul de consum din Sud-Estul Europei.
Gazele importate sunt descarcate din vapoare cu GPL, depozitate in rezervoare de stocare si transferate in cisterne, pentru a fi transportate la destinatia de utilizare.

Fiind o substanta inflamabila, pericolele asociate cu operatiunile de manipulare GPL sunt prioritate ZERO.
Pentru a garanta siguranta operatiunilor, Callatis Gas a investit intr-o solutie de purjare si inertizare cu azot a rezervoarelor de stocare GPL.
Azotul este furnizat local prin generatorul NitroFil®, iar etapele principale ale proiectului de inertizare au inclus:

  • inlocuire aer instrumental cu azot instrumental, pentru actionarile pneumatice;
  • curatare magistrala de aer comprimat (suflare cu azot);
  • purjare cu azot si inertizare pentru fiecare rezervor (capacitate individuala de 400 Nm³).
Avantaje NitroFil®
Siguranta
Fara pericol de incendiu si explozie
Fara condens si coroziune
Gratie punctului de roua asigurat de azotul instrumental
Control
Monitorizare cloud parametri proces

NitroFil® furnizeaza azot la cerere, fara intreruperi, si asigura un proces stabil si controlat.

Copyright © 2018