Republicii 198
Pitesti, Arges
Ion Ionescu de la Brad 65
Sector 1, Bucuresti
0700 000 000
office@azot.ro

Blanketing rezervor

Angajament

Resourcefulness – este strategia OMV Petrom de sustenabilitate pentru un comportament de business responsabil.

Managementul mediului este parte din aceasta strategie. Datorita specificului activitatii sale, OMV Petrom isi asuma o responsabilitate aparte pentru gestionarea impactului asupra mediului si pentru asigurarea unor operatiuni sigure si eficiente.

Activitatile de explorare si productie sunt, prin natura lor, operatiuni cu impact asupra mediului.

O astfel de operatiune este explicata de specialistii Petrom in schema de tratare de mai jos – video marca OMV Petrom.
Inainte de a transporta titeiul si gazele in vederea procesarii, acestea sunt tratate la locatie, prin indepartarea nisipului si apei. Daca titeiul si gazele sunt extrase impreuna, are loc separarea acestora.

Solutie

Rezervoarele sunt o prezenta constanta in procesele de exploatare si productie petroliera, pentru diferite tipuri de substante, iar protectia acestora este esentiala in siguranta procesului.

Parcul Corbii Mari a fost primul parc aliniat la legislatia europeana si nationala de protectie a mediului privind utilizarea unor instalatii de prelucrare care sa elimine emisiile in atmosfera ale gazelor asociate extractiei si prelucrarii primare a titeiului.

Proiectul de modernizare de la Corbii Mari a inclus utilizarea unui rezervor inchis pentru apa de zacamant, impreuna cu o perna de azot – sistem blanketing.

Solutia a fost implementata si la modernizarea Parcului Silistea – Scurtu Mare: sistem blanketing cu generator de azot NitroFil® pentru rezervor apa de proces, impotriva coroziunii. Azotul este, de asemenea, folosit si ca sursa de gaz uscat pentru sistemele de actionari pneumatice.

Avantajele utilizării unui generator de azot versus butelii se evidențiază în costuri de aprovizionare și manipulare.
Alt avantaj este faptul că azotul poate fi utilizat și pentru inertizare conducte, în vederea efectuării de operații de mentenanță.

Beneficiile instalării se regasesc în protecția echipamentelor împotriva coroziunii.

Aurelian DRAGHICIU – OMV Petrom
Team Leader Operations Readiness & Assurance, Upstream, Asset IV Moesia

Copyright © 2018