Siguranta in industria alimentara este un subiect sensibil peste tot in lume.
Tone de carne, branza, struguri si mii de cutii de bauturi returnate producatorilor, din cauza contaminarii provenite de la lubrifiantii folositi in productie.
Echipamentele ce folosesc aer comprimat fac parte din traseul posibil de contaminare.
Compressed Air Best Practices® face o evaluare pe larg, precum si recomandari de implementat.
62% din respondenti au indicat ca, in ciuda pregatirii efectuate, sunt inca multi angajati care nu respecta programele de siguranta alimentara in productie.
Concluzia apartine unei cercetari de piata publicate de Food Engineering, iar printre cauze: siguranta in productia alimentara nu este o responsabilitate comuna.
Este un apanaj al managementului, iar comportamentul in zona de productie nu este educat continuu.
Industria alimentara se confrunta cu doua nevoi majore: diferentierea la raft si productia in conditii de siguranta, cu standarde mai restrictive.
O analiza PARKER detaliaza cum adreseaza producatorii OEM aceste provocari: flexibilitate in design, monitorizare si control, costuri reduse prin solutii de ambalare ce asigura calitatea alimentelor (MAP).