Republicii 198
Pitesti, Arges
Ion Ionescu de la Brad 65
Sector 1, Bucuresti
0700 000 000
office@azot.ro

Performanta cu scop

Performanta cu scop

Client

Performanta cu scop – este promisiunea PepsiCo, prin care compania urmareste sa construiasca un portofoliu de bauturi si produse alimentare bune si sanatoase si sa descopere metode inovatoare pentru reducerea consumului de energie, apa si ambalaje.

Obiectiv

In ianuarie 2014 pretul energiei electrice pentru consumatorii industriali a fost liberalizat in proportie de 100%.
Sistemul de aer comprimat si azot este o utilitate cu o pondere insemnata in procesul de productie din fabrica Star Foods, divizia PepsiCo Snacks.
Fidela promisiunii de a realiza performanta cu scop, Star Foods a demarat la inceput anului 2014 un proiect de modernizare, pentru a-si imbunatati performanta operationala si financiara.

Solutie

Proiect de optimizare a consumului energetic, procesul de modernizare urmarind reducerea costului energetic/m³ de aer comprimat si azot.
Solutia de optimizare este constuita cu ajutorul unor controlerele integrate pentru a gestiona intregul sistem de productie aer/azot, distributie si consum.

Optimizarea procesului se realizeaza prin:

  • reducerea si mentinerea presiunii de lucru in sistem  – se reduc pierderile, volumul de aer consumat, precum si utilizarea improprie a aerului comprimat ( de ex. pistoale de aer folosite inadecvat in proces);
  • monitorizare integrata a echipamentelor ce deservesc reteaua de aer comprimat si azot: compresoare de aer, generatoare de azot, uscatoare, precum si monitorizare temperatura ambientala pentru siguranta procesului;
  • remote monitoring – supravegherea procesului de la distanta. Controlerele functioneaza ca web – servere de date ce permit monitorizarea online a parametrilor functionali si identificarea imediata a problemelor functionale;
  • afisarea informatiilor despre proces sub forma de grafice si panouri de control permite vizualizarea parametrilor de proces in timp real. Informatiile culese si stocate sunt date de referinta pentru analiza si optimizarea continua a procesului (istoricul datelor permite imbunatatirea performantelor).
Beneficii
200 MWh/an
Economii energetice
1 bar
Presiunea aerului redusa cu mai mult de 1 bar
7%
Scadere consum energetic la compresoare

„Solutia implementata la fabrica Star Foods a fost aleasa datorita expertizei tehnice si serviciilor de calitate ce au incorporat tehnologie avansata de colectare si gestionare a datelor, competita putand oferi doar solutii partiale.”

no-image
Dorin STEFANESCU
Technical Leader & Packaging RET PepsiCo – Star Foods
Copyright © 2024