Republicii 198
Pitesti, Arges
Ion Ionescu de la Brad 65
Sector 1, Bucuresti
0700 000 000
office@azot.ro

Ambalare produse oleaginoase

Client

In industria alimentara, prospetimea determina calitatea si durata de viata pe raft. Prezenta oxigenului intr-un ambalaj permite dezvoltarea bacteriilor si rancezirea grasimilor, reducandu-se astfel calitatea alimentului si scurtand durata de viata.

ORLANDO’S – unul dintre cei mai mari distribuitori locali de condimente, seminte de oleaginoase si fructe uscate – a ales tehnologia Parker de generare azot – Sistem ModiPack® – pentru ambalarea produselor sale in atmosfera controlata.

Azotul este folosit de catre Orlando’s pentru eliminarea oxigenului din ambalaj in vederea mentinerii prospetimii si a aromelor specifice produselor. Compania folosea initial butelii de azot, dar odata cu cresterea productiei si a variatiei tiparului de consum au devenit frecvente situatiile in care azotul „se termina”.

Solutie

Costurile asociate cu intreruperile in procesul de productie s-au dovedit insemnate, atat din punct de vedere al cheltuielilor crescute cu azotul, cat si in raport cu intarzierile in livrarile catre clienti.
Pentru asigurarea unui flux continuu de azot in procesul de productie, compania Orlando’s a ales un sistem de generare azot ModiPack® – sursa neintrerupta de azot, atat pe timpul zilei, cat si in timpul noptii.

Astfel, in timpul functionarii fabricii, sistemul ModiPack® genereaza azot direct catre masinile de ambalat, iar pe durata stationarii fabricii azotul generat este stocat la presiune inalta, in butelii de stocare cu capacitate extensibila, care permit preluarea varfurilor de consum din timpul zilei.

Amortizarea investitiei in mai putin de 1 an, operarea simpla si mentenanta redusa au fost factori determinati in alegerea sistemului ModiPack®.
In plus, automatizarea generatorului permite monitorizarea digitala a parametrilor functionali, iar datele furnizate permit o analiza detaliata a procesului de ambalare cu azot si implicit un control eficient al costurilor de productie.

24/7
Sursa continua de azot
1 an
Amortizarea investitiei
Eficienta
Monitorizare parametri functionali

Sistemele ModiPack® sunt dezvoltate pentru a genera azot alimentar continuu, doar prin conectare la sursa de aer comprimat.

Copyright © 2024