Republicii 198
Pitesti, Arges
Ion Ionescu de la Brad 65
Sector 1, Bucuresti
0700 000 000
office@azot.ro

Accesorii NitroFil

Client

NuclearElectrica – singurul producator roman de combustibil nuclear -valorifica de cativa ani avantajele tehnologiei de generare azot cu membrana permeabila Parker.

Generatorul NitroFil® instalat la fabrica NuclearElectrica este unul dintre cele mai performante generatoare instalate in Romania.

Azotul este un gaz indispensabil in procesul de productie al fasciculelor de uraniu, iar furnizarea acestuia distr-o sursa independenta si disponibila oricand a facut ca generatorul NitroFil® ideal pentru acesta aplicatie.

Aceeasi siguranta a procesului a stat la baza deciziei de dotare a generatorului cu echipamente accesorii care sa asigure o eficienta crescuta: pre-amplificator al presiunii de azot, sistem de monitorizare a atmosferei si semnalizare a nivelului de oxigen, sistem de alimentare si reglare azot cu panoul COSE.

Va prezentam o scrurta descriere pentru fiecare din aceste echipamente pentru a intregi imaginea de ansamblu a generatorului NitroFil® si a solutiilor oferite in proces.

Optiuni

Pre-amplificatorul presiunii de azot
Sistemele de pre-amplificare a presiunii sunt folosite pentru a ridica presiunea azotului produs de NitroFil® de la presiunea de generare la o presiune dubla. Utilizarea acestui sistem de amplificare permite stocarea azotului la presiuni ridicate pentru a servi compensarii varfurilor de consum din proces.

Pre-amplificatorul se integreaza in structura NitroFil®, iar controlul incarcarii este asigurat de sistemul digital de management al generatorului.

Sistem de monitorizare a atmosferei si semnalizare a nivelului de oxigen  – este destinat monitorizarii si semnalizarii nivelului de oxigen in depozite, camere si spatii de lucru in scopul evitarii accidentelor legate de modificarea nivelului de oxigen fata de concentratia normala de 21% din atmosfera terestra.

In momentul in care, in atmosfera monitorizata apare o variatie a nivelului de O2, sistemul detecteaza variatia, alarmeaza auditiv si vizual si actionează un sistem de ventilatie a atmosferei din camera pentru restabilirea nivelului optim de oxigen.

Statie de alimentare si reglare azot cu panou COSE – permite racordarea la vasele de stocare azot de joasa presiune a unor baterii de butelii de azot la inalta presiune.

In cazul unei avarii a sistemului de generare azot NitroFil®, statia de alimentare si reglare azot permite furnizarea de azot din bateriile de stocare la inalta presiune catre vasele de stocare la joasa presiune pentru a asigura purjarea si racirea cuptoarelor de sinterizare in conditii de siguranta.

Copyright © 2024