Republicii 198
Pitesti, Arges
Ion Ionescu de la Brad 65
Sector 1, Bucuresti
0700 000 000
office@azot.ro

Ce asteptam de la un audit de aer comprimat si azot? – Partea 2

Context

Reducerea costurilor energetice este principalul obiectiv al unui audit de aer comprimat.
Imbunatatirea procesului si eficientizarea costurilor sunt insa doar o parte din beneficiile unui astfel de audit.

Tiparul de consum si disponibilul de aer influenteaza decisiv integrarea generatorului de azot in aplicatia dumneavoastra.
Pentru a obtine insa astfel de rezultate este necesar ca un audit sa acopere toate zonele de operare, mai precis camera compresoarelor si a pompelor, sistemul de stocare si distributie, precum si consumatorii din procesul de productie.

Calitatea analizei si valoarea adaugata procesului sunt direct proportionale cu efortul si implicarea ambelor parti – furnizor si beneficiar in procesul de auditare.

Conform unei analize a Departamentului American de Energie 50% din consumul de aer comprimat se iroseste, iar ponderea cea mai mare o reprezinta pierderile provenite din neetanseitati (leaks).

Leak audits sau evaluarea pierderilor din sistem se realizeaza cu ajutorul tehnologiei de detectie cu ultrasunete. 
Desi identificarea si localizarea pierderilor se face relativ usor, cuantificarea acestor pierderi si a costurilor asociate nu este deloc o sarcina simpla.

Trusa de detectie cu ultrasunete este un echipament ideal in procesul de auditare si mentenanta, mai ales acolo unde personalul si timpul disponibil sunt limitate.
Mentenanta predictiva, economia de energie si un program de control al calitatii pot preveni defectele neasteptate, oprirea productiei si pierderile din proces.

O astfel de evaluare ofera o metoda ieftina si eficienta de monitorizare a echipamentelor critice si a pierderilor.
Trusa cu ultrasunete identifica pierderi in toate zonele vitale ale unui proces de productie. Datele culese sunt inregistrate digital si valorificate in elaborarea raportului de audit sau pentru consultare ulterioara.

Pierderi
Distributie aer comprimat, azot, vacuum
Angrenaje mecanice
Rulmenti, pompe, distribuitoare
Pierderi
Sisteme de ventilatie

Inspectia periodica, documentarea si analiza trendurilor sunt cruciale in stabilirea unui program eficient de reparatii si mentenanta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi publicată nicăieri

Copyright © 2023