Republicii 198
Pitesti, Arges
Ion Ionescu de la Brad 65
Sector 1, Bucuresti
0700 000 000
office@azot.ro

NitroProcess

NitroProcess

NitroProcess

Produse superioare calitativ?

Tăierea cu laser, sudura, sinterizarea laser, termosuflarea polimerilor, tăierea cu plasmă, călirea – sunt câteva  procese de tratament al materialelor în care azotul este folosit pentru reducerea muncii de finisare.

Rezultatul: reducerea costurilor de producție!

Tăiere cu laser

Azotul nu reacționează cu materialul în timpul taierii și este gazul cel mai des întâlnit în tăierea oțelurilor înalt aliate și oțelurilor inoxidabile. Astfel, orice fenomen de oxidare este eliminat și reprezintă baza menținerii proprietăților anti-coroziune a componentelor tăiate, asigurând o adeziune bună a vopselei pe marginile tăiate.

Sudură

Azotul este folosit cu precădere pentru sudura inertă a plăcilor cu circuite electronice. Sudura în atmosfera inertă îmbunătățește calitatea asamblării reducând în același timp sensibilitatea la fluctuațiile de proces.

Mai puține rebuturi
Mai mult
no-image

Sinterizare cu laser

Sinterizarea selectivă cu laser este un proces de fabricație în forma libera a componentelor prin sinterizarea pulberilor. Acest proces este mai bine cunoscut ca și realizare de prototipuri rapide. În camera de sinterizare se menține o atmosferă de azot ce previne apariția exploziilor în timpul procesării cantităților mari de pulbere.

Tăiere cu plasma

Plasma este o formă de gaz ionizat. În taierea cu plasma, azotul este trimis sub presiune printr-o torță unde se deplasează sub formă de spirală, iese printr-un orificiu îngust și trece printr-un arc electric, care ionizează gazul.

Călire

Călirea presupune încălzirea componentelor la o temperatură peste temperatura de transformare a materialului și apoi scăldarea în ulei sau sare topită. Scopul acestui proces este obținerea unei structuri cu duritate ridicaă martensitică sau bainitică. Călirea poate fi facută într-o varietate de furnaluri, care necesită o atmosferă protectoare pentru prevenirea oxidării și decarburării în timpul procesului.

Ce câștig?
  • Costuri operaÈ›ionale controlate
  • Proces monitorizat continuu
  • Avantaj competitiv prin eficiență operatională
Testeaza
Copyright © 2024