Republicii 198
Pitesti, Arges
Ion Ionescu de la Brad 65
Sector 1, Bucuresti
0700 000 000
office@azot.ro

Tăiere cu laser

Competiție

Ayrton SENNA a fost considerat, deopotrivă de fani și de mulți specialiști, cel mai bun pilot de curse de Formula 1.
Incontestabil, însă, este faptul ca el a fost un maestru al curselor pe ploaie: să accelerezi pe carosabil ud în Formula 1, când toți ceilalți încetinesc, este o chestiune de curaj, dar și de abilități.

Când alergi cu mașina pe pista udă, focusul este în primul rând pe aderență: o cauți mai spre margine, spre macadam, sau în orice altă zonă, frânezi și ești atent la felul în care se comportă pneul pe pista udă …. sunt recomandări ale specialiștilor și abilități câștigate de Senna în ani de practică.

Anvelopele destinate pistelor ude se recunosc după șanțurile adânci în configurația benzii de rulare și a canalelor care ajută la evacuarea apei de sub anvelopă.
Astfel de canale se regăsesc însă și în anvelopele destinate traficului obișnuit, iar în termeni tehnici poartă denumirea de sipe, dupa creatorul lor John SIPE.

Performanță

În 1923, John Sipe era un lucrător la abator, exasperat de faptul că încălțămintea din cauciuc aluneca mereu pe suprafața umedă din abator. Folosind un cuțit ascuțit, el a facut o serie de tăieturi în talpa de cauciuc și a descoperit că șanțurile îl ajută să nu mai alunece.

Ideea sa patentată a fost preluată ulterior de producătorii de anvelope, care au dezvoltat și integrat conceptul în procesul de fabricație. Astăzi sipingul este făcut cu ajutorul tehnologiei avansate, pentru toate tipurile de pneuri și este responsabil cu aderența anvelopei pe carosabil (uscat sau ud).

Siping este o tehnologie utilizată și de SAEHWA IMC, producător global de anvelope, prezent în Romania printr-o investiție modernă, unde se produc matrițe turnate din aluminiu, necesare în fabricarea anvelopelor.

Matrițele necesare sipingului sunt realizate cu ajutorul unei mașini de tăiat cu laser, asistată cu azot, generat local prin NitroFil®.
Avantajul azotului: asigură un mediu liber de oxigen, iar tăierea este mai “curată”, ceea ce reprezintă baza menținerii proprietăților anti-coroziune.

Beneficii NitroFil®
Customizare
Integrare echipamente pentru eficiența procesului
Monitorizare la distanță
Control proces via internet
Siguranță
Proces continuu, control costuri

Chiar dacă nu intenționăm să atingem performanțele lui Senna, siguranța și confortul nostru în trafic depind de calitatea sipingului.

Copyright © 2024