Republicii 198
Pitesti, Arges
Ion Ionescu de la Brad 65
Sector 1, Bucuresti
0700 000 000
office@azot.ro

NitroInject

NitroInject

Finisaje superioare fără costuri suplimentare?

Termosuflarea reprezintă procesul prin care un gaz, de obicei azot, este injectat sub presiune controlată în interiorul unui polimer topit, după intrarea în matrița de termosuflare. Gazul urmează calea rezistenței minime, și prin urmare, curge în secțiunile cu grosime mai mare unde plasticul este încă topit.

Azotul injectat formează astfel canale goale, conținute în interiorul polimerului, completează umplerea cavității matritei cu plastic și gaz, aplică presiune polimerului în timp ce acesta se racește, se solidifică și se dilată pentru a compensa contracția volumetrică a plasticului.

Gazul este evacuat înainte de deschiderea matriței și evacuarea produsului finit.

Azotul este un gaz inert, uscat, inodor si netoxic. Proprietatea sa de a intra în contact cu plasticul topit la temperaturi înalte fără a induce oxidare îl face ideal pentru astfel de aplicații.

Eficiență operațională
Mai mult
no-image

Puritatea azotului se stabilește în funcție de nivelul de oxidare al diferitelor materiale, la temperaturi înalte, iar purititățile specifice sunt variate.

Azotul este folosit pentru ranforsarea nervurilor, eliminând defectele de suprafață. Ajută la distribuirea uniformă a presiunii în interiorul matriței, rezultând o piesă mai compactă și mai aspectuoasă.

Ce beneficii am?
  • Process monitorizat continuu
  • Azot produs local, la purități variabile
  • Producție continuă – fără întreruperi cauzate de lipsa azotului (cazul buteliilor sau azotului lichid)
  • Costuri operaționale controlate
Testează
Copyright © 2024