Republicii 198
Pitesti, Arges
Ion Ionescu de la Brad 65
Sector 1, Bucuresti
0700 000 000
office@azot.ro

NitroProcess

NitroProcess

NitroProcess

Produse superioare calitativ?

Taierea cu laser, sudura, sinterizarea laser, termosuflarea polimerilor, taierea cu plasma, calirea – sunt cateva  procese de tratament al materialelor in care azotul este folosit pentru reducerea muncii de finisare.

Rezultatul: reducerea costurilor de productie!

Taierea cu laser

Azotul nu reactioneaza cu materialul în timpul taierii si este gazul cel mai des întâlnit în taierea otelurilor înalt aliate si otelurilor inoxidabile. Astfel, orice fenomen de oxidare este eliminat si reprezinta baza mentinerii proprietatilor anti-coroziune a componentelor taiate, asigurand o adeziune buna a vopselei pe marginile taiate.

Sudura

Azotul este folosit cu precadere pentru sudura inerta a placilor cu circuite electronice. Sudura în atmosfera inerta îmbunatateste calitatea asamblarii reducând în acelasi timp sensibilitatea la fluctuatiile de proces.

Mai putine rebuturi
Mai mult
no-image

Sinterizarea cu laser

Sinterizarea selectiva cu laser este un proces de fabricatie în forma libera a componentelor prin sinterizarea pulberilor. Acest proces este mai bine cunoscut ca realizarea prototipurilor rapide. În camera de sinterizare se mentine o atmosfera de azot ce previne aparitia exploziilor în timpul procesarii cantitatilor mari de pulbere.

Taierea cu plasma

Plasma este o forma de gaz ionizat. În taierea cu plasma, azotul este trimis sub presiune printr-o torta unde se misca sub forma de spirala, iese printr-un orificiu îngust si trece printr-un arc electric, care ionizeaza gazul.

Calirea

Calirea presupune încalzirea componentelor la o temperatura peste temperatura de transformare a materialului si apoi scaldarea în ulei sau sare topita. Scopul acestui proces este obtinerea unei structuri cu duritate ridicata martensitica sau bainitica. Calirea poate fi facuta într-o varietate de furnaluri, care necesita o atmosfera protectoare pentru prevenirea oxidarii si decarburarii în timpul procesului.

Ce castig?
  • Costuri operationale controlate
  • Proces monitorizat continuu
  • Avantaj competitiv prin eficienta operationala
Testeaza
Copyright © 2018