Republicii 198
Pitesti, Arges
Ion Ionescu de la Brad 65
Sector 1, Bucuresti
0700 000 000
office@azot.ro

De ce dau înapoi departamentele de mentenanță?

Abordarea reactivă este cea mai frecventă formă de mentenanță. Cauzele pot fi multiple, dar factorii principali sunt aceiași în orice fabrică.

Experiența unui consultant este sintetizata de Reliable Plant – un articol lung, dar plin de învățăminte. Mai jos, dintre concluzii:

Producția este Rege!
Este adevărat, dar de multe ori urgența din producție pune în plan secund eficiența pe termen lung: imposibilitatea de a opri producția de o manieră controlabilă înseamnă costuri mai mari pe termen lung, mai mult timp alocat reparațiilor și  mai puțin eficiente.

Nerăbdare – chiar dacă departamentul de mentenanță și-ar schimba abordarea reactivă într-o singură zi, tot ar fi necesari niște ani pentru ca rezultatele să devina palpabile. Multe acțiuni au efecte pe termen scurt, ceea ce face ca oamenii să se îndoiasca de eficiența lor pe termen lung și astfel revin la vechile obiceiuri, reactive.

Departamentul de mentenanță
Abordarea reactivă este, de obicei, întreținută de personalul de mentenanță, pregătit sa repare. Nu că ar fi ceva rau, doar că nu ar trebui să fie preocuparea principala: tehnicienii care înțeleg echipamentele și au pregătirea necesară pentru a le întreține nu se găsesc ușor!

Sistemul de recompense
Se consideră ca directorul de producție care asigură o producție constantă face o treabă bună. Directorul de mentenanță care asigură funcționarea fabricii fără probleme și evită întreruperi majore este perceput ca neavând mari provocări de rezolvat.

De ce dau înapoi departamentele de mentenanță?
Articol Reliable Plant
no-image

Excel-ul este în continuare instrumentul standard de analiză. Nu există presiune în actualizarea practicilor de mentenanță și fiabilitate valabile din anii ‘70-’80.
Este o adevarată prăpastie între potențialul oferit de mentenanța predictivă și realitatea industrială de azi.

Managementul este încântat de beneficiile financiare și operaționale pe care le aduce transformarea digitala. Personalul implicat direct in producție are, însă, o abordare pragmatică, aproape cinică, legată de fenomenul Industrial Internet Of Things.

Concluziile sunt extrase dintr-un studiu recent, dezbătut de Smart Industry.

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi publicată nicăieri

Copyright © 2024