Septembrie 2014 – sediul ONU din New York a fost gazda unui show de lumini multisenzorial, pentru un apel emotionant adresat cetatenilor lumii privind ecosistemele planetei.
Actiuni privind constientizarea publicului despre protectia mediului se desfasoara constant, in toata lumea.
Desi mai limitate ca amploare, astfel de actiuni au loc si in Romania, vizibilitatea si impactul lor crescand de la an la an. ONG-uri ca Mai Mult Verde, Institutul Verde, StopCO2, Salvati Delta si altele promoveaza constant si desfasoara actiuni menite sa sporeasca importanta ecologiei in viata de zi cu zi, si mai ales un stil de viata ecologic, in care sa tinem cont de natura si de resursele sale limitate.
Mediul inconjurator si protectia lui sunt procuparile principale ale oricarui ecologist, iar valori ca grija, devotamentul si responsabilitatea definesc astfel de oameni.
Odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, colectarea selectiva a deseurilor a devenit obligatie legala, iar reciclarea lor a devenit subiect pe agenda organizatiilor de mediu. Reciclarea este insa de mai multe feluri. Separat de cea care vizeaza deseurile populatiei, reciclarea se adreseaza si consumului industrial, unde deseurile periculoase devin o resursa importanta, atunci cand sunt valorificate.
Consecventa cu valorile ecologiei, sustinute de fondatorul ei, compania AS Petrol Recycle este unul dintre pionierii activitatii de reciclare deseuri periculoase, acoperind toate etapele unui astfel de proces: colectare, tratare, reciclare si valorificare uleiuri uzate si reziduuri petroliere.
Fiind vorba de deseuri periculoase, impunerile legale in acest domeniu sunt stricte, iar AS Petrol Recycle se numara printre primele companii autorizate pentru astfel de activitati.
Compania este fondata de un antreprenor ambitios si indraznet Florin Gheorghe, membru al Institutului Verde si militant al mediului – manifestant la demonstratiile locale din Rosia Montana si la protestul impotriva gazelor de sist din Vama Veche.
Viziunea sa reflecta aceleasi valori ecologiste: dezvoltarea unor servicii sustenabile si durabile, ce valorifica resursele si le reintegreaza in circuitul industrial (ulei livrat si reciclat, precum si mentenanta asigurata pentru utilizarea uleiului in procesul industrial).
Generatorul NitroFil® integrat in procesul de reciclare asigura inertizarea reactorului de fractionare (barbotare cu azot) si sustine siguranta procesului.
Valorile ecologiste poate ca sunt prezente in constiinta multora dintre noi, insa transpunerea lor in practica si sustinerea prin actiuni concrete nu ne caracterizeaza pe toti.
Demersurile companiei AS Petrol Recycle ne dovedesc ca idealurile promovate de organizatiile ce sustin mediul in toata lumea pot fi atinse, atunci cand exista vointa si implicare.