Republicii 198
Pitesti, Arges
Ion Ionescu de la Brad 65
Sector 1, Bucuresti
0700 000 000
office@azot.ro

Purjare cuptoare sinterizare

Client

Intre primii beneficiari ai noii generatii NitroFil® se numara Nuclearelectrica, unul dintre cei mai mari producatori de energie electrica din Romania.
Fabrica de Combustibil Nuclear FCN – sudsidiara Nuclearelectrica – produce combustibil nuclear tip CANDU (CANadian Deuterium-Uranium) necesar operarii reactoarelor de la Centrala Nucleara Cernavoda, singura de acest tip din Romania.

Obiectiv

Planurile de dezvoltare ale fabricii FCN includ cresterea capacitatii de productie, prin dublarea acesteia pana in anul 2014. Procesul de productie a fasciculelor de uraniu presupune utilizarea de diverse substante chimice, printre care si azotul.

Cuptoarele in care se realizeaza procesul de sinterizare cu hidrogen sunt purjate periodic cu azot. Azotul este indespensabil in aceasta etapa de productie, iar furnizarea trebuie sa se realizeze dintr-o sursa independenta, disponibila oricand si intr-o cantitate suficienta pentru asigurarea unui proces sigur.

Solutie

Utilizarea de azot lichid in procese de productie critice implica dependenta de furnizori externi, riscul de a ramane fara azot in momente cheie, precum si dificultati legate de livrarea de cantitati mari de azot in scurt timp.
Alternativa aleasa de Nuclearelectrica a fost instalarea unui generator de azot NitroFil® – sistem ce are la baza tehnologia Parker de generare azot.

Beneficii

Sistemul NitroFil® instalat la fabrica FCN reprezinta o solutie customizata cu membrane modularizate, uscator cu refrigerare inclus in generator – design ce a permis realizarea unei instalatii eficiente, modularizate, cu o amprenta redusa.

Sistemul de management digital asigura o functionare complet automatizata ce permite monitorizarea permanenta a procesului, inclusiv la distanta (interfata ethernet), precum si inregistrare permanenta a parametrilor (data-log) cu posibilitate de descarcare pe PC.

NitroFil® este o solutie proiectata si dezvoltata pentru a eficientiza resursele existente in fabrica FCN si asigura un debit maxim de 478 Nm3/h.

Nuclearelectrica este singura companie autorizata sa produca combustibil nuclear in Romania.
Datorita profilului sau strategic in economia nationala, siguranta pentru securitatea nucleara este preocuparea principala in toate activitatile sale.
Siguranta si usurinta in exploatare au fost, de asemenea, obiectivele urmarite in proiectarea, designul si constructia generatorului de azot instalat la fabrica FCN.

Customizat
Membrane modulare
Siguranta
Solutie completa
Performanta
Sistem management digital

 

Performantele tehnologiilor Parker incorporate in generatorul NitroFil® sprijina eforturile Nuclearelectrica de a asigura securitatea nucleara.

Copyright © 2024