Republicii 198
Pitesti, Arges
Ion Ionescu de la Brad 65
Sector 1, Bucuresti
0700 000 000
office@azot.ro

Inertizare precursori explozibili

Client

Maxam Romania, filiala locala a corporatiei MAXAM – lider european in productia de explozivi de uz civil si industrial – utilizeaza in procesul de productie o substanta puternic explozibila (MMA – monometilamina).
Pentru a elimina riscul de incediu din vasele de stocare a MMA acestea sunt inertizate continuu cu azot.

Crearea unei atmosfere inerte deasupra unei substante combustibile elimina riscul de aprindere, facand astfel posibila stocarea si depozitarea in instalatiile chimice fara riscuri de explozie. De asemenea, fabrica MAXAM foloseste azotul si direct in procesul de productie al explozivilor.

Solutie

Confruntati cu necesitatea de a avea azot continuu pentru inertizare si productie, compania a cautat o alternativa la buteliile de azot pe care le folosea.
Furnizarea de azot din butelii presupune riscul de a ramane fara azot, de a opri productia pentru inlocuirea buteliilor, asigurarea de conditii speciale de manipulare si stocare.
O astfel de solutie nu este potrivita cu gradul inalt de risc dintr-o fabrica de explozivi. In plus, furnizarea de azot din butelii este o solutie scumpa care se reflecta in costurile de productie.

In urma evaluarii conditiilor specifice din cadrul fabricii MAXAM, solutia adoptata a fost un sistem NitroFil® cu membrane permeabile Parker.
NitroFil® genereaza local azot la puritati variabile, in cantitatea necesara procesului specific de productie: sistemul este complet automatizat si permite monitorizarea si controlul continuu al procesului de generare si furnizare azot.

Eficienta
Mentenanta redusa
Siguranta
Automatizare si monitorizare O2

„Principalul punct forte al generatorului de azot este mentenanta redusa – doar schimbul filtrelor la un anumit numar de ore de functionare. Alte atuuri sunt automatizarea si monitorizarea continua a concentratiei de O2.
Estimam ca beneficiile obtinute de compania noastra se evidentiaza in consumul scazut de energie electrica si costurile reduse de mentenanta.

Apreciem serviciile prestate de specialistii dvs. in acest proiect: personalul tehnic a dat dovada de reale cunostiinte in domeniu, explicand detaliat tehnologia membranelor Parker si principiul de functionare.”

no-image
Horia GROVU
Director Productie
Copyright © 2024