Republicii 198
Pitesti, Arges
Ion Ionescu de la Brad 65
Sector 1, Bucuresti
0700 000 000
office@azot.ro

Inertizare deseuri petroliere

Client

Intre aplicatiile azotului din industria petrolului si a gazelor naturale se numara si inertizarea de produse si deseuri petroliere.

Inertizarea este procesul prin care spatiul liber dintre o substanta stocata si capacul rezervorului este umplut cu un gaz inert, de obicei azot. Se previne astfel degradarea substantelor si cel mai important este eliminat riscul de incediu.

In cazul de fata, inertizarea se realizeaza intr-un depozit special amenajat in care sunt ecologizate reziduurile provenite din prelucrarea titeiului.

Conform legislatiei in vigoare, toate firmele ce prelucreaza titei sunt obligate sa curete si sa ecologizeze batalurile cu deseurile rezultate in urma proceselor tehnologice.

SYNECS Consulting – o companie specializata in ecologizarea deseurilor petroliere a ales sa instaleze un generator de azot Parker pentru procesul de inertizare.

Solutie

Azotul are functia de a inertiza produsul petrolier trecut prin procedeul de recuperare din reziduuri si actioneaza ca reducator chimic pentru gazele din proces.

Generatorul de azot Parker dimensionat pentru aceasta aplicatie, conform debitului si puritatii specifice aplicatiei, este NitroFlow HP.

Generatoarele de azot Parker sunt compacte, eficiente si functioneaza continuu pentru a asigura azotul necesar in procesul de inertizare. Inlocuiesc cu succes sursele de azot traditionale – periculoase si ineficiente economic prin:

  • economii de costuri, in medie cu 50%*
  • sursa continua de azot
  • intretinere minima
  • extindere usoara odata cu cresterea capacitatii de productie
  • amotizare tipic intr-un an de zile

*prin comparatie cu butelii de azot sau surse de azot lichid

Copyright © 2024