Republicii 198
Pitesti, Arges
Ion Ionescu de la Brad 65
Sector 1, Bucuresti
0700 000 000
office@azot.ro

Inertizare acumulatori hidraulici

Client

KASTAMONU – producator in industria lemnului, Reghin utiliza azot in butelii pentru procesul de productie al fetelor de usi de lemn.

Instalatia de fabricare consta in prese hidraulice ce au in componenta acumulatori hidraulici de 9 tone. Acestea necesita o perna de azot sub presiune (32 bar) pentru a asigura miscarea uniforma a cilindrilor presei precum si forta necesara de presare.
Daca in locul azotului ar fi introdus aer comprimat, oxigenul din aer ar oxida grasimile din ulei, iar la temperaturi ridicate exista pericol de inflamare.
Acest risc este eliminat prin utilizarea azotului, intrucat acesta previne degradarea substantelor.

Deoarece azotul din acumulatoare nu este separat de uleiul hidraulic, in timpul procesului apar pierderi pe care compania le compensa dintr-o sursa externa, folosind butelii de azot. Acestea s-au dovedit ineficiente in timp, automatizarea generala semnalizand pierderi de presiune din acumulator (scadere cu 1 bar sub presiunea de lucru), fiind in permanenta nevoie de un operator pentru a compensa aceasta pierdere.

Solutie

Inainte de a achizitiona un generator de azot, compensarea se facea zilnic la fiecare presa hidraulica, consumandu-se o butelie per compensare.
Cu NitroFil® azotul este furnizat permanent prin separarea din aer comprimat, pastrand presiunea constanta in timpul procesului, fara a fi nevoie de un operator.

Dezavantaje utilizarii buteliilor de azot:

  • nu permit urmarirea parametrilor presei – acestia variaza in timpul zilei o data cu variatia presiunii azotului din acumulatorul hidraulic si se schimba dupa pierderea de azot;
  • dificil de manipulat si ineficiente economic – creeaza probleme de logistica/aprovizionare si determina pierderi tehnologice. Compania pierdea aprox. 4,5 Eur la fiecare butelie!
  • disponibilitate – lipsa unei butelii inseamna intreruperea productiei;
  • monitorizare – necesita monitorizare permanenta din partea personalului.

NitroFil® produce azot la o presiune de 42 bar si compenseaza pierderile de azot din acumulatorii hidraulici in timpul ciclului de functionare al preselor prin comanda data de automatizarea generala.

Profitabilitate
Economii de costuri
Eficienta
Productie continua
Fiabilitate
Intretinere minima

„Instalarea generatorului de azot a permis uniformizarea fabricatiei si atingerea unui nivel superior de calitate.
Ne-a adus economii de costuri, iar intretinerea unei astfel de instalatii este simpla.”

no-image
Nicolae RAILEANU
Director Tehnic
Copyright © 2024