Este o intrebare ce apare constant in randul clientilor nostri, iar in cele ce urmeaza vom detalia acest raspuns. Integrarea cu succes a unui generator de azot intr-un proces de productie depinde in cea mai mare masura de specificul aplicatiei.
Ce inseamna integrarea cu succes?
Inseamna tocmai identificarea particularitatilor aplicatiei dvs. si valorificarea oportunitatilor de integrare astfel incat investitia sa fie minima, iar recuperarea sa intr-un interval de timp rezonabil (tipic intr-un an).
Aceasta identificare se face prin intermediul unui proces de auditare.
Tehnologia de generare azot are la baza aerul comprimat, fie ca este vorba de membrana permeabila, fie de PSA.
Calitatea, cantitatea, structura distributiei si a consumatorilor de aer comprimat dintr-un proces de productie influenteaza semnificativ disponibilul de aer pentru generatorul de azot.
Parametri functionali ai generatorului se adapteaza la caracterul distinct al aplicatiei dvs. asa cum va rezulta el in urma evaluarii (auditului).
Avantajul major al acestui procedeu consta tocmai in aceasta abordare individualizata: generatorul de azot valorifica oportunitatile oferite de tiparul de productie si distributie a aerului comprimat, dar in acelasi timp, respecta si limitarile impuse de aceeasi structura: debit de aer disponibil, factor de incarcare, pret/m³ produs, etc.
Aceasta abordare individualizata garanteaza o functionare fiabila, integrata in tiparul energetic si functional al procesului de productie.
Nu in ultimul rand, un generator de azot potrivit aplicatiei din punct de vedere al designului industrial reprezinta o investitie mai mica.
Cele mai multe generatoare de azot de acest tip economisesc mai mult decat costa!
Pe termen lung, aceasta abordare sustine profitabilitatea prin eficientizarea costurilor de productie si utilizare a aerului comprimat si a azotului.