Republicii 198
Pitesti, Arges
Ion Ionescu de la Brad 65
Sector 1, Bucuresti
0700 000 000
office@azot.ro

Taiere cu laser

Competitie

Ayrton SENNA a fost considerat, deopotriva de fani si de multi specialisti, cel mai bun pilot de curse de Formula 1.
Incontestabil, insa, este faptul ca el a fost un maestru al curselor pe ploaie: sa accelerezi pe carosabil ud in Formula 1, cand toti ceilalti incetinesc, este o chestiune de curaj, dar si de abilitati.

Cand alergi cu masina pe pista uda, focusul este in primul rand aderenta: o cauti mai spre margine, spre macadam, sau in orice alta zona, franezi si esti atent la felul in care se comporta pneul pe pista uda …. sunt recomandari ale specialistilor si abilitati castigate de Senna in ani de practica.

Anvelopele destinate pistelor ude se recunosc dupa santurile adanci in configuratia benzii de rulare si a canalelor care ajuta la evacuarea apei de sub anvelopa.
Astfel de canale se regasesc insa si in anvelopele destinate traficului obisnuit, iar in termeni tehnici poarta denumirea de sipe, dupa creatorul lor John SIPE.

Performanta

In 1923, John Sipe era un lucrator la abator, exasperat de faptul ca incaltamintea din cauciuc aluneca mereu pe suprafata umeda din abator. Folosind un cutit ascutit, el a facut o serie de taieturi in talpa de cauciuc, si a descoperit ca santurile il ajuta sa nu mai alunece.

Ideea sa patentata a fost preluata ulterior de productorii de anvelope, care au dezvoltat si integrat conceptul in procesul de fabricatie. Astazi sipingul este facut cu ajutorul tehnologiei avansate, pentru toate tipurile de pneuri si este responsabil cu aderenta anvelopei pe carosabil (uscat sau ud).

Siping este o tehnologie utilizata si de SAEHWA IMC, producator global de anvelope, prezent in Romania printr-o investitie moderna, unde se produc matrite turnate din aluminiu, necesare in fabricarea anvelopelor.

Matritele necesare sipingului sunt realizate cu ajutorul unei masini de taiat cu laser, asistata cu azot, generat local prin NitroFil®.
Avantajul azotului: asigura un mediu liber de oxigen, iar taierea este mai “curata”, ceea ce reprezinta baza mentinerii proprietatilor anti-coroziune.

Beneficii NitroFil®
Customizare
Integrare echipamente pentru eficienta procesului
Monitorizare la distanta
Control proces via internet
Siguranta
Proces continuu, control costuri

Chiar daca nu intentionam sa atingem performantele lui Senna, siguranta si confortul nostru in trafic depind de calitatea sipingului.

Copyright © 2018