Republicii 198
Pitesti, Arges
Ion Ionescu de la Brad 65
Sector 1, Bucuresti
0700 000 000
office@azot.ro

NitroInject

NitroInject

NitroInject

Finisaje superioare fara costuri suplimentare?

Termosuflarea reprezinta procesul prin care un gaz, de obicei azot, este injectat sub presiune controlata in interiorul unui polimer topit, dupa intrarea in matrita de termosuflare. Gazul urmeaza calea rezistentei minime, si prin urmare, curge în sectiunile cu grosime mai mare unde plasticul este inca topit.

Azotul injectat formeaza astfel canale goale, continute în interiorul polimerului, completeaza umplerea cavitatii matritei cu plastic si gaz, aplica presiune polimerului în timp ce acesta se raceste si se solidifica, si se dilata pentru a compensa contractia volumetrica a plasticului.

Gazul este evacuat inainte de deschiderea matritei si evacuarea produsului finit.

Azotul este un gaz inert, uscat, inodor si netoxic. Proprietatea sa de a intra in contact cu plasticul topit la temperaturi inalte fara a induce oxidare il face ideal pentru astfel de aplicatii.

Eficienta operationala
Mai mult
no-image

Puritatea azotului se stabileste in functie de nivelul de oxidare al diferitelor materiale, la temperaturi înalte, iar purititatile specifice sunt variate.

Azotul este folosit pentru ranforsarea nervurilor, eliminand defectele de suprafata. Ajuta la distribuirea uniforma a presiunii in interiorul matritei, rezultând o piesa mai compacta si mai aspectuoasa.

Ce beneficii am?
  • Process monitorizat continuu
  • Azot produs local, la puritati variabile
  • Productie continua – fara intreruperi cauzate de lipsa azotului (cazul buteliilor sau azotului lichid)
  • Costuri operationale controlate
Testeaza
Copyright © 2018