Republicii 198
Pitesti, Arges
Ion Ionescu de la Brad 65
Sector 1, Bucuresti
0700 000 000
office@azot.ro

Fara incendiu – posibil?

Primele firme de asigurari au descoperit in Anglia secolului XVII ca nu ne putem feri de riscuri, dar le putem controla.
Astazi, incendiul este unul dintre mai frecvente riscuri asigurate peste tot in lume, iar companiile dotate cu sisteme de stingere a incendiului beneficiaza de o prima de asigurare mai buna (cost redus).

Totusi, oricat de performant este un sistem de stingere a focului, el presupune existenta acestuia: controleaza incendiul, dar numai dupa aparitie (sistem reactiv). In plus, daunele materiale nu pot fi eliminate complet, ci doar limitata anvergura distrugerilor. Arhive, zone cu obiecte de patrimoniu national, camere de servere – sunt cateva exemple de spatii cu nevoi speciale de protectie.

Incidentul petrecut la serverele de date ING Romania este un exemplu de intrerupere de activitate cu consecinte imediate si ample, si a fost declansat de  simularea sistemului de stingere incendii. Nu a fost disponibil niciun tip de operatiune – online, bancomate, retea de comericanti, inclusiv mesajele de infomare clienti despre incident nu au putut fi transmise. “Problema tehnica nu a pus niciun moment in pericol datele si banii clientilor” a fost comunicatul ING, iar costurile asociate incidentului nu au fost facute publice.

Care ar fi fost, insa, costurile in cazul unui incendiu real? Amploarea daunelor, fizice si informatice, chiar si cu existenta sistemului de back-up?
Nu sunt raspunsuri confortabile, nici pentru firma de asigurari care acopera aceste riscuri.

Riscul de incendiu poate fi prevenit!

Crearea unei atmosfere cu continut redus de oxigen in spatiile protejate este un sistem fiabil de prevenire a incendiilor, deoarece focul nu se poate aprinde!

Filmul atasat face demostratia: focul nu se poate aprinde, intr-o incinta inchisa cu deficit de oxigen, iar viata operatorului nu este pusa in pericol.

Orice ardere presupune existenta a 3 elemente: material combustibil, caldura si oxigen. Oxigenul este singurul element ce poate fi influentat pentru a controla focul. 78% din ceea ce respiram este azot, 20,9% oxigen si restul alte gaze.
Reducerea nivelului de oxigen – cresterea concentratiei de azot – elimina aparitia focului (sistem preventiv). Azotul este un gaz inert, nu intretine arderea, iar crearea unei atmosfere controlate cu azot protejeaza bunurile si proprietatie 24/7.

Preventia este intotdeauna mai eficienta – mai ieftina pe termen lung – decat tratamentul. Este un sfat valabil nu doar in medicina!

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi publicată nicăieri

Copyright © 2024